Crearea site-ului firmei tale in 5 pasi simpli

Gasiti pe Internet o gramada de site-uri care incearca sa va invete si sa va convinga cum ca puteti crea singuri un site web gratuit doar din cateva click-uri. Ei bine, imi pare rau ca va dezamagesc dar, acest lucru nu este chiar asa. Nu tot ce zboara se mananca, cum zicea bunica. In articolele cu pricina (cele care te invata “cum sa iti faci singur un site web pentru firma ta”) autorii lor, au uitat sa mentioneze ca “vei putea sa iti faci singur un site dupa cateva luni, ani de practica”… Ori… tu ai nevoie de el cat mai repede. Nu?

Detalii

Impiedica Google-ul sa creeze cache

Google pune numeroase pagini web in cache (un fel de back-up al paginii web), cu scopul de a prezenta utilizatorilor imaginea respectivei pagini, in caz ca serverul ce hosteaza pagina web este cazut. Utilizatorii pot vedea acest cache urmarind link-ul “Cached” ce apare pentru fiecare rezultat oferit de Google:

Detalii

Intrebari si raspunsuri Google despre Optimizare web

1. Trebuie sa introduc link-uri si pagini noi si/sau vechi in Google?

Google isi reinnoieste index-ul des, asa ca introduceri de link-uri noi sau vechi nu sunt necesare. Ar trebui sa reusim sa le culegem in timpul fiecarei parcurgeri.

Detalii

robots.txt in WordPress

Noul WordPress Ella face ceva in privita motoarelor de cautare (robots.txt), da posibiltatea blogerilor de a interzice accesul spiderilor si implicit nu veti avea trafic din motoare de cautare. Optiune inutila pentru majoritatea bloggerilor.

Detalii

Cum a ajuns Wikipedia sa monopolizeze pozitia 1 in motoare de cautare

Dupa un mic test cineva a spus ca 96,6% din articolele de pe Wikipedia au pozitii in Top 10 Google Search. Nu e noutate ca Wikipedia se gaseste mai peste tot in rezultate, insa procentul e nenatural. Am incercat cateva cuvinte la intamplare sa vad cat de adevarat e: SEO, optimization, marketing, goat, salt, industry, popularity… toate pe primul loc. Urmatorul cuvant a fost “good”, unde e pe locul trei asa ca m-am oprit. Yahoo se comporta in acelasi fel, Wikipedia ocupa primele pozitii.

Detalii

Cat de important este studiul de usability la un site de comert electronic

La ultima editie a Galei Premiilor eCommerce SiteAudit.ro si Link2eCommerce au venit cu o noutate pe piata romaneasca de comert electronic, supunand magazinele online la unul din cele mai dificile teste, testul de uzabilitate prin care utilizatori obisnuiti au fost rugati sa indeplineasca trei operatii, normale, pe site-urile inscrise in concurs.

Detalii

Avantajele detinerii unui web site

  • prezenta pe piata 24 de ore din 24 oriunde in lume
  • clientela nelimitata, orice utilizator al Internetului poate afla informatii despre afacerea dumneavoastra printr-un simplu click
Detalii

De ce SEO?

Daca va intrebati de ce aveti nevoie de optimizarea paginilor in motoarele de cautare, raspunsul este simplu.
In functie de specificul site-ului dumneavoastra vizitatorii veniti din motoarele de cautare pot fi foarte valorosi deoarece prezinta o caracteristica esentiala, target-area este maxima. Acest lucru se traduce printr-un procent de vanzari maxim raportat la numarul de vizitatori.

Detalii

8 motive sa iti faci un blog, daca lucrezi in comunicare

Atunci cand lucrezi in relatii publice trebuie sa convingi. Sa vinzi ceva unor oameni (“publicului”). Vestea proasta este ca nu poti fi convingator, daca oamenii nu te cunosc.

Ce crezi ca fac niste oameni care nu te cunosc dar care vor sa descopere cat de credibil esti? Tu ce ai face in locul lor? Daca ai fi in fata unui calculator, probabil ai cauta intai pe Google.

Detalii